• 1111-2222-3333
  • 55 Columbus Circle, New York, NY

Blog

Catia e shtëpisë , lexoni para se të ndërtoni

Kur ndërtojmë një shtëpi të re ose duam të riparojmë atë ekzistuese, Catia e shtëpisë mund të jetë pjesa më e vështirë për të zgjedhur. Catia e shtepisë, bën  shumë më tepër punë sesa thjesht mbrojtja  elementët e jashtëm.

Forma e çatisë luan një rol të madh në përcaktimin e pamjes së përgjithshme dhe stilit të një shtëpie, por nga ana tjetër mund të sigurojnë mjaftë hapësirë shtetsë, si dhe ta bëjnë shtëpinë me elastike dhe më efikase përballë kushteve të vështira të motit.

Por edhe pse një gjë e tillë mund të mos u bindë, ne po u paraqesi më poshtë disa udhëzues për arkitekturën dhe stilet e çatisë që ndoshta do t’u vinë në ndihmë në ta ardhmen.

Kulmi i Gable

Gjithashtu i njohur si catia e shtepisë me kulmin e ngritur, është mjaft I përhapur në ndërtimin e çative të shtëpive në SHBA.  Ky lloj stili njihet lehtësisht nga forma trekëndore që e karakterizon.

 

Pro: Catia e shtepisë Gable mund të hedhi ujë dhe borë, të sigurojë më shumë hapësirë për papafingo ose tavanet e harkuar dhe të lejojë më shumë ventilim. Dizajni i tyre i thjeshtë e bën më të lehtë ndërtimin e tyre dhe më lirë se dizenjot më komplekse.

 

Kundrat: Catia e shtepisë mund të jetë problematike në zonat e larta të erës dhe stuhisë. Nëse kornizat nuk janë ndërtuar siç duhet me mbështetëse adekuate, çatia mund të bjerë.

Kulmi i Hip

Një çati Hip ka shpate në të katër anët. Palët janë të gjata të barabarta dhe bashkohen në krye për të formuar një kreshtë.

Pro: Catia e shtepisë modeli Hip janë më të qëndrueshme se çatitë Gable. Pjerrësia e brendshme e të katër anëve është ajo që e bën më të fortë dhe të qëndrueshme.

Ata janë të shkëlqyera për zonat me erë të lartë dhe me dëborë. Pjerrtësia e çatisë lejon që bora të rrëshqasë lehtë.

Kulmet hip mund të ofrojnë hapësirë ekstra të jetesës me një shtesë të një pemë apo një fole gjellë.

Shënim: Për zonat e forta të erës ose stuhitë e forta, rekomandohet një katran 4 / 12-6 / 12 (kënd 18,5 ° -26,5 °).

Kulmi i Gambrel

Një Gambrel ose një cati shtepie me hambar, është me shumë si manasard pasi ka dy shpate të ndryshme. Dallimi në mes të dy është se Gambrel ka vetëm dy anë, ndërsa mansardi ka katër.

 

Gambrels nuk janë parë vetëm në majë të hambarëve, shtëpive të fermave dhe kabina log. Ato janë parë edhe në shtëpitë holandeze koloniale dhegjeorgjiane.

 

Pro: Gambrel siguron hapësirë shtesë për banim, papafingo ose papafingo. Plus është e thjeshtë për t’u përgatitur.

Gambrel përdor vetëm dy trarëve të çatisë, së bashku me nyjet e gozhdave. Meqenëse ndërtimi është mjaft i thjeshtë me më pak materiale të nevojshme, kjo ndihmon për të mbajtur koston e një çati poshtë.

Kulmet Gambrel janë gjithashtu një ide e madhe për ndërtesat në natyrë të zhveshur si dhe në ato magazinimit. Forma e tyre mund të sigurojë më shumë ruajtje pa marrë më shumë hapësirë.

Konfliktet: Çatia Gambrel nuk rekomandohet për zonat e erës të rënda ose rajonet që marrin dëbora të rëndësishme. Dizajni i hapur mund të shkaktojë shkatërrimin e kulmit nën presion ekstrem.

source: Vizion

Leave a Comment